Avlmosegaarden 

Øvrige tilbud:

  • Coaching med eller uden hestene som assistenter. Er exam. og ICF certificeret coach siden 2009
  • Opstaldning af islandske heste
  • Undervisning i ridning på islandske heste – primært elevers egne heste, da der ikke er egentlig rideskole på Avlmosegaarden. Jeg kører gerne ud til elever.

    Exam. FEIF level 1 rideinstruktør siden 2002.

  • Rådgivning af institutioner og andre om pædagogisk praksis med dyr eller håndværk som det fælles tredje. Det kan være børnehaven, SFOen eller skoler. Har arbejdet i feltet siden 1996 og bl.a. talt om emnet til Pædagogisk Folkemøde BUPL Storkøbenhavn 2021
  • Ældre borgere, særligt med demens tilbydes besøg på gården i trygge og rolige omgivelser med mulighed for at se og kæle med hestene samt se tamme ugler. Heste og andre dyr har en beroligende effekt, der kan hjælpe til at dæmpe angst og uro og give indryk, der skaber glæde og positive sanseindtryk.

Om Avlmosegården

Når man kommer til Avlmosegaarden; Ser man først det smukke landskab med hestene, så ridebanerne og ridehuset med den indbyggede stald. Der er fin parkering ved ridehuset, hvor der også findes toilet og et opvarmet sadelrum at lune sig i på vinterdage. 

Avlmosegaarden i Kirke Såby er fra 1755 og kan med sine 53 tdr. land rumme det meste. Her er skønne islandske heste, en stor løsdriftstald, ridehus, udendørs baner, græsenge og egen skov at færdes i med heste. Uden at skulle ud på offentlig vej. Her undgåes at møde andre unge, "der hænger ud og ser på" (Og vil kunne dømme en). 

Hvert år er her føl at nyde. Der er mulighed for at lave bål, kreative aktiviteter og hvad der ellers giver mening "som akkompagnement" til hestene.

 Man møder hestene, i løsdriftstalden, hvor de bor. Klienten er gerne med ude i hesteflokken og ser "sin" hest der. Den lader sig hente med og et pædagogisk besøg er ofte det samt meget mere fra jorden/ved siden at hesten. Andre gange er det relevant at sidde på ryggen af den. 

Der vil være samtaler både med og uden ord mellem hesten, mig og barnet, for arbejdet med bevidstheden er det væsentlige. Hesten er i sin flok i sin egen socialitet, vi inviterer den til at medvirke i vores mellem mennesker og dem. Meget sker med vore to menneskeben på jorden ligeværdige med hesten på sine fire. Vi skal vise en vej, som den kloge førerhest på græsfolden, der ved hvornår, det er tid at føre flokken til vandet. Vi oplever at hesten viser vejen.

Pædagogisk samvær med heste er hverken rideundervisning eller rideskole, selv om jeg er uddannet rideinstruktør, selv tilrider hestene, deltager i ridestævner og vi avler gode heste på Avlmosegaarden. Jeg ser heller ikke mit eget samvær med heste som "sport"…for den ypperste præstation er gensidig respekt. Hesten er "på" når vi er på, så at vores nærvær er essentielt for at være i en relation tydeliggøres ved hesteassisteret pædagogisk samvær. 

Heste er flokdyr i gensidig afhængighed af hinanden. Deres kropssprog er tydeligt, ærligt og de vil dæmpe aggressiv adfærd og disharmoni for sin egen og flokkens bedste; Heste beroliger hinanden og det kan vi mennesker låne fra, når vi har indre uro. Det gælder om: "At få Verden til at virke":

Avlmosegaarden